AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį voveraičių (kiek tilps į stiklainius)
Marinatui:
1 litras vandens
2 skiltelės česnako
2 šaukštai druskos
2 šaukštai acto 9%
1 šaukštas cukraus
2 vienetai pipirų (grūdelių)
2 vienetai lauro lapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Voveraites išvalome, nuplauname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame apie 20-30 min. vis nugraibydami putas. Tada voveraites perkošiame per sietelį.
2.
Puode išverdame marinatą: vandenį kaitiname su cukrumi, druska, česnaku, lauro lapais ir pipirais. Kaitiname, kol ištirps cukrus ir druska.
3.
Į marinatą sudedame grybus. Kaitiname, kol užvirs ir verdame apie 5 minutes. Supilame actą, dar kartą užviriname.
4.
Grybus su marinatu išpilstome į iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukame steriliais dangteliais.
5.
Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, užklojame stora antklode ir leidžiame visiškai atvėsti.
Patarimai:
•
Iš 2 normų marinato užpyliau 4 po 0,7 l stiklainius.