TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Mielinės bandelės su cinamoniniu įdaru

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
80 gramų rudojo cukraus
50 gramų sviesto
14 gramų sausų mielių (naudojome “Dr. Oetker“)
2 šaukštai aliejaus (pvz., vynuogių kauliukų)
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Įdarui:
100 gramų rudojo cukraus
200 gramų karamelinio padažo (naudojome 1 indelį “Dr. Oetker“)
85 gramai sviesto (ištirpinto, apytikriai)
2 šaukšteliai cinamono (apytikriai)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukrų ir mieles suberkite į dubenį, užpilkite šiltą pieną ir viską maišykite, kol cukrus ištirps. Tada įmaišykite druską, miltus, ištirpintą sviestą, aliejų ir išplaktus kiaušinius.

2.
Tešlą suminkykite, uždenkite drobele ir palikite šiltai, kad padvigubėtų. Tada tešlą suminkykite dar kartą ir iškočiokite 1 cm storio stačiakampį.

3.
Įdarui dubenėlyje sumaišykite sviestą, cinamoną bei cukrų (šaukštą cukraus atidėkite) ir užtepkite šią masę ant iškočiotos tešlos, tada pašlakstykite karameliniu padažu.

4.
Pradėdami lenkti ilgąją kraštinę, tešlą su įdaru suvyniokite į vyniotinį. Supjaustykite jį 8-10 cm ilgio gabaliukais. Šiuos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15-20 min. palikite šiltai kilti. Tuomet bandeles aptepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, užberkite po truputį atidėto cukraus.

5.
Pašaukite bandeles į 200 °C orkaitę ir kepkite maždaug 20 min., kol ims rusvėti.


Patarimai:

Šioms bandelėms kepti tinka viso grūdo miltai, miltai su sėlenomis, speltų miltai.




admin · 2020-06-11 21:00 · 460 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt