TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Ruginė duona be minkymo
RuginÄ— duona be minkymo

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 mililitrų vandens (šilto)
250 gramų ruginių miltų (naudojau 1150 numerio)
250 gramų kvietinių miltų (naudojau 405 numerio)
90 gramų sėklų mišinio (naudojau moliūgo, saulėgrąžų, sezamo, linų)
12 gramų druskos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pašildyti vandens, į dubenėlį įpilti 150 ml šilto vandens, suberti cukrų, mieles ir palikti pastovėti apie 10 - 15 minučių.

2.
Į kitą dubenį persijoti miltus su kepimo milteliais. Įberti druskos, sėklas, vandenį su mielėmis, aliejų ir vėl gerai išmaišyti. Tuomet supilti likusį šiltą vandenį ir paskutinį kartą gerai išmaišyti šaukštu. Tešla būna labai lipni, bet miltų daugiau nedėti, nes šios duonos minkyti nereikia.

3.
Dubenėlį uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir padėta tešlą kilti šiltoje vietoje apie 1 valandą.

4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi ir sudėti pakilusią tešlą.

5.
Vieną ranką pasitepti aliejumi ir išlyginti tešlos viršų, tuomet su peiliu padaryti pjūvius skersai į vieną pusę ir į kitą.

6.
Pripilti vandens į puodą ir padėti orkaitės apačioje.

7.
Duonelę kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą - 1 valandą ir 10 minučių.

8.
Ar iškepė patikrinkite mediniu smeigtuku - jį įsmeigus į duoną ir ištraukus, smeigtukas turi likti švarus.


Patarimai:

As visada tešlą kildinu taip: įkaitinu orkaitę iki 35 - 40 C laipsnių. Į orkaitės dugną statau dubenėlį su užvirintu vandeniu. Tešlą statau į vidurinę orkaitės lentyną, ant skardos, užtiesios keliais sluoksniais sulankstytu rankšluosčiu. Uždarau orkaitės dureles, palieku 1 valandai.




admin · 2020-06-13 21:00 · 451 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt