TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 21:52
Vokiškos sūrio bandelės
Vokiškos sūrio bandelės

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
346 gramai kvietinių miltų (apytikriai, bet nepadauginkite)
150 mililitrų kefyro (kambario temperatūros)
80 mililitrų vandens (šilto)
2 šaukštai aliejaus (+šiek tiek rankų ir dubens aptepimui)
1.5 šaukštelio cukraus (nubraukto)
1 šaukštelis druskos (nepilno)
7 gramai sausų mielių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Viršui:
100 gramų sūrio (tarkuoto)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį supilti šiltą vandenį, įberti cukrų, mieles ir sumaišyti. Palikti 10 minučių pastovėti. Tuomet įpilti kefyrą, aliejų ir įberti druskos, išmaišyti ir palaipsniui berti miltus. Minkyti tešlą apie 6 - 8 minutes. Tešla lips prie rankų, tai jas sutepkite aliejumi ir toliau minkykite, bet miltų daugiau nedėkite. Po kurio laiko ji taps elastinga, minkšta ir beveik nelimpanti prie rankų.

2.
Dubenį ir tešlą aptepti aliejumi, dėti tešlą į dubenį ir uždengti rankšluosčiu, palikti kilti šiltoje vietoje 1.5 valandos.

3.
Tuomet tešlą padalinti į 6 lygias dalis, suformuoti kamuoliukus.

4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti paruoštas bandeles, truputį paspausti bandelių viršų, lengvai pabarstyti miltais ir dar palikti kilti 30 minučių.

5.
Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo, trynį dėti į dubenį, įpilti pieno ir išplakti. Plakiniu aptepti bandeles.

6.
Sutarkuoti sūrį ir pabarstyti bandelių viršų.

7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių iki kol gražiai apkeps.




admin · 2020-06-15 00:00 · 471 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt