AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų krevečių be kevalo (vidutinio dydžio)
250 gramų vyšninių pomidorų (arba vynuoginių)
1 galva brokolių
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas geltonosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didelio)
1 šaukštas citrinų sulčių
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1/3 šaukštelio džiovinto raudonėlio
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui)
šiek tiek salotų (mėgstamų, patiekiant)
Padažui:
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai skysto medaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jeigu naudojate šaldytas krevetes, jas atitirpinkite arba sudėkite šaldytas krevetes į dubenį su šaltu vandeniu palaukite 7-8 minutes, kol jos atitirps.
2.
Pomidorus perpjauname perpus. Svogūną nulupame, morkas nuskutame. Morkas supjaustome trumpais, plonais šiaudeliais. Svogūną, papriką ir brokolį supjaustome didesniais gabalėliais.
3.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių. Išdėliojame vienu sluoksniu daržoves, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, juodaisiais pipirais.
4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Po to ant skardos padarome vietos krevetėms, išdėliojame krevetes, jas apšlakstome aliejumi, apibarstome čili milteliais, česnako milteliais, džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais. Viską kepame dar 5-6 minutes, kol krevetės pasidaro rausvos spalvos. Tada išimame iš orkaitės ir paliekame šiek tiek atvėsti.
5.
Padažui viename indelyje sumaišome aliejų, citrinų sultis, medų ir aitriosios paprikos miltelius.
6.
Salotų lapus supjaustome nedideliais gabalėliais.
7.
Trijose (ar keturiose) lėkštėse išdėliojame supjaustytas salotas, po lygiai išdėliojame kepintas daržoves ir krevetes, apšlakstome padažu ir skanaujame!