AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų miltų
200 mililitrų vandens (arba pieno)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų aliejaus
50 gramų aguonų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepimo miltelius, miltus, aguonas ir druską sumaišyti.
2.
Kiaušinį elektriniu plakikliu išplakti su cukrumi, supilti aliejų ir dar kartą išplakti. Į kiaušinio plakinį supilti vandenį (arba pieną) ir gerai išmaišyti.
3.
Miltuose padaryti duobutę, supilti kiaušinio plakinį ir šaukštu išmaišyti. Kai nebepavyks maišyti šaukštu, minkyti rankomis, kol tešla taps vientisa ir glotni.
4.
Iš tešlos suformuoti plonas virveles ir jas supjaustyti į mažus kūčiukus.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti kūčiukus ir kepti 190 C laipsnių orkaitėje 7 - 10 minučių, kol gražiai paruduos. Baigiant kepti, pavartyti, kol visi šonai parus.