AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų silkių filė (naudojome Santa Bremor MATIES silkę)
200 gramų burokėlių (virtų)
200 gramų graikiško jogurto
50 gramų balzamiko kremo
šiek tiek krapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Silkę supjaustyti vidutinio stambumo gabalėliais. Virtus burokėlius supjaustyti postambiais kubeliais.
2.
Į keptuvę pilti balzaminį kremą. Sudėti burokėlius ir maišant kepinti, kol nugaruos skystis ir burokėliai gražiai apkeps.
3.
Silkę sumaišyti su šiek tiek atvėsusiais (bet dar šiltais) burokėliais. Sudėti graikišką jogurtą, smulkintus krapus ir viską gerai išmaišyti. Pagal skonį galima pagardinti druska ir/ar pipirais. Jeigu mėgstate pikantiškiau - įmaišykite smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Ši užkandėlė skani tiek patiekta iškart, kol burokėliai dar šilti, tiek pastovėjusi šaldytuve.
•
Jeigu mėgstate, į užkandėlę tinka įmaišyti sausoje keptuvėje lengvai paskrudintų saulėgražų arba pasmulkintų graikinių riešutų.