TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Tobulas raudonujø serbentø pyragas su morengu
Morenginis raudonųjų serbentų pyragas

Porcijø skaièius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus ðá mygtukà galite iðjungti arba ájungti akcijø ingredientams rodymà
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
190 gramø kvietiniø miltø
100 gramø sviesto (minkðto, kambario temperatûros)
70 gramø cukraus
2 vienetai kiauðiniø tryniø (nuo M arba L dydþio kiauðiniø)
1 ðaukðtelis kepimo milteliø
1 ðaukðtelis vanilinio cukraus
Virðui:
200 gramø raudonøjø serbentø
100 gramø cukraus
2 vienetai kiauðiniø baltymø (nuo M arba L dydþio kiauðiniø)
1 ðaukðtas kukurûzø krakmolo (arba bulviø krakmolo, nubraukto)

Paruoðimo bûdas:
Paruoðimo laikas: Apie 1 val.
1.
Serbentus ðvariai nuplaunu gerai nusausinu ir nuvalau nuo ðakeliø.

2.
Minkðtà kambario temperatûros sviestà mediniu ðaukðtu iðtrinu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Po vienà sudedu trynius, gerai iðtrindama po kiekvieno. Miltus sumaiðau su kepimo milteliais. Pusæ mltø kiekio suberiu á sviesto masæ ir iðmaiðau ðaukðtu. Suberiu likusius miltus ir pirma iðmaiðau ðaukðtu, o tada greitai uþminkau teðlà. Stenkitës neminkyti ilgai, kad sviestas neimtø tirpti - tik tiek, kad neliktø sausø miltø. Teðlà suspaudþiu á plokðèià rutulá (plokðèià - kad greièiau atðaltø), pridengiu maistine plëvele ir padedu pusvalandþiui á ðaldytuvà (arba 10 min á ðaldiklá).

3.
Ðaldytuvæ pabuvusià teðlà sutrupinu á kepimo popieriumi iðklotà skardà (naudojau apvalià 21 cm, bet tinka ir 24 cm) ir spausdama rankomis suformuoju pagrindà.

4.
Ðaunu á iki 170 C laipsniø ákaitusià orkaitæ ir kepu, kol graþiai paruduoja (man uþtrunka 20-25 min).

5.
Cukrø dubenyje sumaiðau su krakmolu.

6.
Baltymus elektriniu plaktuvu iðplaku iki suputoja. Tada plakdama per kelis kartus supilu cukrø ir dar paplaku apie 5-7 minutes iki baltymai tampa standûs. Nebûtina plakti taip standþiai kaip morengams, bet pavertûs dubená baltymai neturëtø ið jo kristi, o pakëlus plaktuvo antgalá turëtø likti nulinkstanèios virðûnës.

7.
Serbentus atsargiai ámaiðau á baltymø masæ. Baltymø-serbentø masæ tolygiai paskirstau ant pyrago pagrindo.

8.
Kepu dar apie 15-20 minuèiø, kol baltymø sluoksnio virðus lengvai paruduoja.

9.
Iðkepusiam pyragui leidþiu truputá atvësti, o tada pjaustau ir skanaujame!


Patarimai:

Pati nebandþiau, bet manau, kad vietoje raudonøjø serbentø turëtø tikti ir kitokios rûgðtesnës uogos. Jeigu uogos saldesnës, plakdami baltymus áspausèiau 1-2 ðaukðtus citrinos sulèiø, kad subalansuotø skoná.


Á pyrago pagrindà galite átarkuoti citrinos þievelës - labai tinka!


Jeigu pyragà planuojate kepti ið vakaro ir laikyti ðaldytuve, á pagrindà miltø dëkite truputá maþiau, nes dël pagrinde esanèio sviesto bûdamas ðaldytuve pagrindas tampa kietesnis.




admin · 2020-07-22 21:00 · 424 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt