AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų sluoksniuotos tešlos (6 lapų)
2 vienetai kiaušinių
Įdarui:
400 gramų vištienos filė
200 gramų pievagrybių (ar apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų grietinėlės (liesos ar riebios)
3 šaukštai aliejaus
1/4 šaukštelio druskos (ar pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinti, pridengus švariu rankšluostėliu.
2.
Svogūną smulkiai sukapoti, vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, o pievagrybius riekelėmis.
3.
KeptuvÄ—je įkaitinti aliejų, apkepinti svogÅ«nus, pamaiÅ¡ant, apie 5 minutes. Tuomet sudÄ—ti viÅ¡tienÄ…, kepinti apie 10 minuÄių, tuomet sudÄ—ti pievagrybius, pagardinti prieskoniais, pilti grietinÄ—lÄ™ ir patroÅ¡kinti ant nedidelÄ—s kaitros apie 5 minutes, kol nugaruos dalis skysÄio.
4.
TeÅ¡lÄ… Å¡iek tiek pakoÄioti, į vidurį dÄ—ti viÅ¡tienos įdaro, teÅ¡lÄ… užlenkti, užspausti kraÅ¡tus ir galus.
5.
Įdarytus štrudelius dėti sujungimo siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu. Paviršiuje padaryti kelias skylutes šakute (kad kepant tešla neplyštų).
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitÄ—je 15 - 20 minuÄių. Skanaus!
Patarimai:
•
Papildomui įdarą galima gardinti kepinta morka.