AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 100 gramų krapų
50 gramų anakardžių riešutų
30 gramų kietojo sūrio (galima ir nedėti)
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 skiltelÄ—s Äesnako
Å¡iek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Anakardžius, ÄesnakÄ…, krapus ir sutarkuotÄ… sÅ«rį dedame į virtuvÄ—s kombainÄ… ir sutriname iki daugmaž vientios konsistencijos (tobulas vientisumas nebÅ«tinas). Jeigu kombaino neturite, sutrinti puikiai pavyksta ir rankiniu elektriniu trintuvu.
2.
Pabaigoje supilame alyvuogių aliejų ir iÅ¡maiÅ¡ome. Pesto tirÅ¡tumÄ… galima reguliuoti alyvuogių aliejaus kiekiu - jeigu norisi tirÅ¡Äiau, aliejaus pilkite mažiau, o jeigu norisi skystesnio, pilkite jo daugiau. Paragaujame, ir pagal skonį galime įdÄ—ti dar druskos ir Å¡iek tiek pipirų.
3.
Sudedame į stiklainiukÄ… ir arba valgome iÅ¡kart, arba ant virÅ¡aus užpilame plonÄ… sluoksnį alyvuogių aliejaus (saugo nuo iÅ¡džiÅ«vimo) ir padedame į Å¡aldytuvÄ…. Å aldytuve jis puikiai laikosi apie porÄ… savaiÄių (tik kaskart po vartojimo vÄ—l plonÄ… sluoksnį alyvuogių aliejaus užpilkite). Jeigu Å¡aldysite žiemai, viskÄ… darykite taip pat (t.y. dÄ—kite į stiklainiukÄ…, užpikite Å¡iek aliejaus), tik palikite apie pusÄ™ centimentro stiklainiuko virÅ¡uje tuÅ¡Äio, nes Å¡aldamas jis Å¡iek tiek iÅ¡siplÄ—s.
4.
Beje, galima šį pesto gaminti ir su kitokiais riešutais ar sėklomis (pvz. saulėgrąžomis), bet man labai patinka būtent su anakardžiais - jų lengvas salstelėjimas idealiai tinka į porą su krapais.