AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
420 gramų miltų
200 gramų cukraus
220 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis citrinos žievelės
Įdarui:
1 litras uogų (naudojau juoduosius serbentus, bet tinka ir kitos šviežios, šaldytos uogos, taip pat uogienė ar varškė)
100 gramų cukraus
4 šaukšteliai krakmolo
1 Å¡lakelis citrinų sulÄių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską trinti pirštų galais arba tarp delnų, kol gausis trupiniai.
2.
Pusę tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suspausti.
3.
Įdarui sumaišyti cukrų, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti serbentus.
4.
Uogas lygiu sluoksniu paskirstyti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.
5.
Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps.
6.
Iškepusiam pyragui leisti visiškai atvėsti, o tada pjaustyti ir gardžiuotis.