AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
90 gramų vandens
1 vienetas kiaušinių
10 gramų salyklo (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1.5 litro vandens
400 gramų antienų šlaunelių (arba vištos šlaunelių)
70 gramų svogūnų
70 gramų morkų
2 gramai rozmarino
2 gramai Äesnako
1 Å¡lakelis aliejaus (arba sviesto)
pagal poreikį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
KiauÅ¡inio trynys sumaiÅ¡omas su žiupsniu druskos. Dedami miltai, vanduo, viskas gerai iÅ¡maiÅ¡oma ir užminkoma elastinga teÅ¡la. Ji paliekama pastovÄ—ti Å¡aldytuve apie 1 valandÄ… (taip geriau koÄiosis).
2.
SvogÅ«nai ir morkos pasmulkinamos ir apkepinamos greitpuodyje ant Å¡iek tiek aliejaus arba sviesto. Dedama anties Å¡launelÄ—, žalumynai ir viskas užpilama vandeniu. Verdama greitpuodyje aukÅ¡toje temperatÅ«roje apie 30 minuÄių (arba paprastame puode apie 2 valandas).
3.
Šlaunelės išimamos ir, kol dar šiltos, mėsa atskiriama nuo kaulų. Mėsa smulkiai sukapojama (arba suplėšoma) ir pagal skonį pagardinama druska. Pasmulkinami žalumynai ir sumaišomi su mėsa. Į įdarą įmušamas kiaušinis, išmaišoma.
4.
Likęs sultinys perkošiamas per sietelį ir atsidedamas (jame virsime raviolius).
5.
TeÅ¡la iÅ¡koÄiojama. Dedamas įdaras, raviolių kraÅ¡tai patepami kiauÅ¡inio baltymu ir suformuojami virtinukai. Gerai užspaudžiami jų kraÅ¡teliai. Kad gražiau iÅ¡virtų, juos galima palaikyti apie 1 valandÄ… Å¡aldiklyje.
6.
Sultinys pagal skonį pasūdomas, užvirimas ir į jį dedami paruošti ravioliai. Verdami apie 5-7 minutes.
7.
Ravioliai tiekiami su tarkuotu sūriu, žalumynais ir užpylus šiek tiek sultinio.
Patarimai:
•
Å is receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įraÅ¡Ä… rasite Äia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite Äia.
•
Prieš patiekiant išvirtus raviolius galima nusausinti ir dar papildomai patroškinti šiame sultinio padaže - taip jie bus dar įdomesnio skonio.