TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Ravioliai su mÄ—sa

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
90 gramų vandens
1 vienetas kiaušinių
10 gramų salyklo (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1.5 litro vandens
400 gramų antienų šlaunelių (arba vištos šlaunelių)
70 gramų svogūnų
70 gramų morkų
2 gramai rozmarino
2 gramai česnako
1 Å¡lakelis aliejaus (arba sviesto)
pagal poreikį žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinio trynys sumaišomas su žiupsniu druskos. Dedami miltai, vanduo, viskas gerai išmaišoma ir užminkoma elastinga tešla. Ji paliekama pastovėti šaldytuve apie 1 valandą (taip geriau kočiosis).

2.
Svogūnai ir morkos pasmulkinamos ir apkepinamos greitpuodyje ant šiek tiek aliejaus arba sviesto. Dedama anties šlaunelė, žalumynai ir viskas užpilama vandeniu. Verdama greitpuodyje aukštoje temperatūroje apie 30 minučių (arba paprastame puode apie 2 valandas).

3.
Šlaunelės išimamos ir, kol dar šiltos, mėsa atskiriama nuo kaulų. Mėsa smulkiai sukapojama (arba suplėšoma) ir pagal skonį pagardinama druska. Pasmulkinami žalumynai ir sumaišomi su mėsa. Į įdarą įmušamas kiaušinis, išmaišoma.

4.
Likęs sultinys perkošiamas per sietelį ir atsidedamas (jame virsime raviolius).

5.
Tešla iškočiojama. Dedamas įdaras, raviolių kraštai patepami kiaušinio baltymu ir suformuojami virtinukai. Gerai užspaudžiami jų krašteliai. Kad gražiau išvirtų, juos galima palaikyti apie 1 valandą šaldiklyje.

6.
Sultinys pagal skonį pasūdomas, užvirimas ir į jį dedami paruošti ravioliai. Verdami apie 5-7 minutes.

7.
Ravioliai tiekiami su tarkuotu sūriu, žalumynais ir užpylus šiek tiek sultinio.


Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.

•
Prieš patiekiant išvirtus raviolius galima nusausinti ir dar papildomai patroškinti šiame sultinio padaže - taip jie bus dar įdomesnio skonio.




admin · 2020-07-27 15:00 · 434 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt