AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų faršo (naudojau kiaulienos ir jautienos)
250 gramų ryžių
100 gramų šoninė
2 šaukštai grietinės
1 pundelis petražolių
1 vienetas svogūnų
2 skiltelÄ—s Äesnako
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį saldaus aitriųjų paprikų padažo
Kepimui:
1 Å¡lakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti faršą, suberti aitriųjų paprikų miltelius, druską, sudėti grietinę ir gerai išminkyti.
2.
Ä® puodÄ… pripilti vandens, užvirti, pasÅ«dyti ir virti ryžius apie 15 minuÄių iki kol iÅ¡virs. Tuomet suberti į dubenį.
3.
Į kitą puodą pripilti vandens, užvirti.
4.
Iš faršo formuoti mažus kamuolius, dėti į verdantį vandenį ir apvirti kelias minutes. Tuomet išgriebti ir atidėti.
5.
SvogÅ«nÄ… ir Å¡oninÄ™ supjaustyti kubeliais, ÄesnakÄ… ir petražoles susmulkinti.
6.
Ä® keptuvÄ™ įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogÅ«nÄ…, ÄesnakÄ… ir apkepti iki kol suminkÅ¡tÄ—s, tuomet sudÄ—ti Å¡oninÄ™, pabarstyti druska, įpilti paprikų padažo ir galiausiai suberti petražoles. ViskÄ… iÅ¡maiÅ¡yti ir sudÄ—ti į dubenį su ryžiais. PermaiÅ¡yti.
7.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir sudėti faršo kamuoliukus, apskrudinti. Kai apskrus, užpilti paprikų padažo.
8.
Viską sudėti į lėkštes ir tiekti.