AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 vienetai vištų šlaunelių (su odele)
125 mililitrai grietinÄ—lÄ—s, 35% riebumo
100 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas sultinio kubelių (naudojome „Gallina Blanca“ grybų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
2 skiltelÄ—s Äesnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
250 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vandenį supilkite į nedidelį dydžio puodą. Kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite sultinio kubelius, ugnį sumažinkite iki silpnos ir maišydami pakaitinkite, kol sultinys ištirps. Nukelkite nuo ugnies.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros.
3.
KeptuvÄ™ įkaitinkite virÅ¡ vidutinio dydžio ugnies, supilkite į jÄ… aliejų. SudÄ—kite labai gerai popieriniais rankÅ¡luosÄiais nusausintas viÅ¡tos Å¡launeles ir apkepkite iÅ¡ abiejų pusių po 3-4 minutes. Perkelkite iÅ¡ keptuvÄ—s į lÄ—kÅ¡tÄ™ ir atidÄ—kite į Å¡alį.
4.
Ä® tÄ… paÄiÄ… atlaisvintÄ… keptuvÄ™ suberkite smulkiai kapotÄ… svogÅ«nÄ… ir maiÅ¡ydami pakepinkite porÄ… minuÄių, kol suminkÅ¡tÄ—s ir taps skaidrus. Tuomet suberkite smulkiai sukapotas Äesnako skilteles ir maiÅ¡ydami pakaitinkite dar minutÄ™.
5.
Supilkite į keptuvę sultinį ir grietinėlę, pagardinkite žiupsneliu druskos, šviežiai grūstų pipirų ir džiovintų raudonėlių. Pamaišykite. Grąžinkite apkeptas vištos šlauneles, apšlakstykite jas sultinio ir grietinėlės padažu.
6.
DÄ—kite keptuvÄ™ į įkaitintÄ… orkaitÄ™ ir kepkite 25-30 minuÄių, kol viÅ¡tiena bus visiÅ¡kai iÅ¡kepusi – apskrudusi iÅ¡orÄ—je, taÄiau vis dar minkÅ¡ta ir sultinga.
7.
Kol vištiena kepa orkaitėje, keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kartais pamaišydami, apie 5 minutes, kol suminkštės.
8.
Vištienai iškepus, išimkite indą iš orkaitės. Ant viršaus paskleiskite keptus pievagrybius.
9.
Patiekite su bulvių koše, virtomis šparaginėmis pupelėmis ir skiltele citrinos, prieš tai apibėrę žiupsneliu šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir šviežių raudonėlių.