AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 700 gramų jautienos kulninė
3 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
100 gramų pomidorų pastos
50 gramų džiovintų slyvų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Garnyrui:
200 gramų grikių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
JautienÄ… supjaustome postambiais gabalÄ—liais.
2.
Morkas supjaustome griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais. Džiovintas slyvas perpjauname į kelias dalis.
3.
Puode ant šiek tiek aliejaus apkepiname visas daržoves, kad gražiai apskrustų. Sudedame mėsą, maišydami apkepiname.
4.
Sudedame džiovintas slyvas ir pomidorų pastą. Pagardiname druska, pipirais.
5.
ViskÄ… paliekame troÅ¡kintis uždengtame puode ant nedidelÄ—s ugnies bent valandÄ… 40-50 minuÄių (jeigu troÅ¡kinsite ilgiau, bus dar skaniau).
6.
Kol mėsa troškinasi, išverdame grikius.
7.
Paruoštą troškinį patiekiame su virtais grikiais.
Patarimai:
•
Å is receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įraÅ¡Ä… rasite Äia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite Äia.
•
TroÅ¡kindami karts nuo karto patikrinkite, ar puode netrÅ«ksta skysÄio. Jeigu reikia, įpilkite Å¡iek tiek vandens.