TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Perlinių kruopų troškinys su džiovintais grybais

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų perlinių kruopų
1 litras vandens
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
100 gramų kietojo sūrio (naudojau avies)
100 gramų balto vyno (nebūtina)
100 gramų morkų
100 gramų pastarnoko
50 gramų džiovintų baravykų
50 gramų svogūnų
20 gramų česnako
30 gramų krapų
30 gramų petražolių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
30 gramų morkų
10 gramų burokėlių lapų
10 gramų aliejaus (naudojau duonos aliejų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Džiovintus baravykus išmirkyti nedideliame kiekyje šalto vandens (apie 100 ml).

2.
Puode ant alyvuogių aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai su česnakais ir šonine.

3.
Dedamos prieskoninės žolelės ir smulkinti džiovinti baravykai.

4.
Dedamos perlinės kruopos, išmaišoma

5.
Pilamas baltas vynas, skystis nuo grybų mirkymo, dalis vandens.

6.
Dedami smulkinti pastarnokai ir morkos ir viskas ant nedidelės ugnies troškinama apie 15-20 minučių vis įpilant truputį vandens ir nuolat maišant.

7.
Troškinimo pabaigoje išimamos prieskoninės žolelės.

8.
Kai kruopos suminkštėja, dedamas tarkuotas sūris ir smulkinti žalumynai.

9.
Paruoštas troškinys tiekiamas su morkytėmis, burokėlių lapais ir duonos aliejumi


Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2020-08-09 03:00 · 372 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt