AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų perlinių kruopų
1 litras vandens
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
100 gramų kietojo sūrio (naudojau avies)
100 gramų balto vyno (nebūtina)
100 gramų morkų
100 gramų pastarnoko
50 gramų džiovintų baravykų
50 gramų svogūnų
20 gramų Äesnako
30 gramų krapų
30 gramų petražolių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
30 gramų morkų
10 gramų burokėlių lapų
10 gramų aliejaus (naudojau duonos aliejų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Džiovintus baravykus išmirkyti nedideliame kiekyje šalto vandens (apie 100 ml).
2.
Puode ant alyvuogių aliejaus apkepinami smulkinti svogÅ«nai su Äesnakais ir Å¡onine.
3.
Dedamos prieskoninės žolelės ir smulkinti džiovinti baravykai.
4.
Dedamos perlinės kruopos, išmaišoma
5.
Pilamas baltas vynas, skystis nuo grybų mirkymo, dalis vandens.
6.
Dedami smulkinti pastarnokai ir morkos ir viskas ant nedidelÄ—s ugnies troÅ¡kinama apie 15-20 minuÄių vis įpilant truputį vandens ir nuolat maiÅ¡ant.
7.
Troškinimo pabaigoje išimamos prieskoninės žolelės.
8.
Kai kruopos suminkštėja, dedamas tarkuotas sūris ir smulkinti žalumynai.
9.
Paruoštas troškinys tiekiamas su morkytėmis, burokėlių lapais ir duonos aliejumi
Patarimai:
•
Å is receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įraÅ¡Ä… rasite Äia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite Äia.