AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų šonkaulių
pagal poreikį barbekiu padažas (naudojau naminį)
2 šaukštai rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštas rudojo cukraus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malta kava
0.5 šaukštelio maltų pankolio sėklų
0.5 Å¡aukÅ¡telio džiovintas Äiobrelis (malto)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sudedame visus prieskonius bei druską į dubenėlį ir gerai išmaišome.
2.
Šonkauliams nulupame plėvelę. Gerai įtriname prieskonių mišiniu. Jeigu turime laiko, paliekame pasimarinuoti.
3.
Å onkaulius kepame iki 125 C įkaitintame grilyje apie 90 minuÄių (bÅ«tinai kaulais į apaÄiÄ…). Jeigu neturite grilio, kepkite orkaitÄ—je ant grotelių.
4.
Tada Å¡onkaulius vyniojame į folijÄ… (jau guldome mÄ—sa į apaÄia). Kepame dar apie 30 minuÄių.
5.
Atvyniojame folijos viršų, šonkaulius aptepame padažu ir pakepame dar 5 minutes. Šį aptepimą-pakepimą kartojame 2-3 kartus.
6.
Pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
•
Å is receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įraÅ¡Ä… rasite Äia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite Äia.