TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tobulas kepenėlių paštetas

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų triušio kepenėlių (arba vištienos kepenėlių)
40 gramų kiaulienos šoninės
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šlakelis brendžio
50 mililitrų raudono vyno
2 skiltelės česnako
20 gramų sviesto
1 šaukštas jogurto (arba grietinėlės ar grietinės)
1 saujelÄ— Å¡alavijo (jei neturite, praleiskite)
Å¡iek tiek rozmarino
šiek tiek juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Česnaką nulupkite, išspauskite ir sumaišykite su trupučiu alyvuogių aliejaus (jog gautumėte tyrelę). Svogūną smulkiai sukapokite. Šoninę supjaustykite kubeliais.

2.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Tada dėkite gabalėlį sviesto. Jam įkaitus, dėkite šalavijo lapelius ir apkepinkite iki jie ims ruduoti. Tada lapelius išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluostėlio (galėsite juos panaudoti papuošimui).

3.
Į keptuvę dėkite smulkintą svogūną ir apkepinkite iki taps permatomas. Dėkite pusę česnako tyrelės ir dar truputį pakepkite. Dėkite rozmariną ir žiupsnelį šviežiai maltų pipirų.

4.
Šoninę supjaustykite kubeliais ir dėkite į keptuvę drauge su svogūnais. Maišydami apkepkite.

5.
Galiausiai į keptuvę dėkite kepenėles ir apkepinkite, jog šiek tiek apskrustų. Pilkite šlakelį brendžio ir dar truputį pakepkite. Teisingai iškepusios kepenėlės turėtų būti šiek tiek rausvos viduje.

6.
Pagardinkite druska, dar trupučiu pipirų, dėkite jogurtą ir supilkite vyną. Dar šiek tiek patroškinkite, kol vynas nugaruos.

7.
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite kepenelėms truputį atvėsti. Tada sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki norimos konsistencijos.


Patarimai:
•
Paštetą labai tinka patiekti ant orkaitėje paskrudintos duonos riekelių. Galite papuošti apkepintais šalavijo lapeliais ar kitais mėgiamais žalumynais (pvz. čiobreliais).




admin · 2020-08-25 00:00 · 424 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt