AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų triušio kepenėlių (arba vištienos kepenėlių)
40 gramų kiaulienos šoninės
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šlakelis brendžio
50 mililitrų raudono vyno
2 skiltelÄ—s Äesnako
20 gramų sviesto
1 šaukštas jogurto (arba grietinėlės ar grietinės)
1 saujelÄ— Å¡alavijo (jei neturite, praleiskite)
Å¡iek tiek rozmarino
šiek tiek juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
ÄŒesnakÄ… nulupkite, iÅ¡spauskite ir sumaiÅ¡ykite su trupuÄiu alyvuogių aliejaus (jog gautumÄ—te tyrelÄ™). SvogÅ«nÄ… smulkiai sukapokite. Å oninÄ™ supjaustykite kubeliais.
2.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Tada dėkite gabalėlį sviesto. Jam įkaitus, dėkite šalavijo lapelius ir apkepinkite iki jie ims ruduoti. Tada lapelius išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluostėlio (galėsite juos panaudoti papuošimui).
3.
Ä® keptuvÄ™ dÄ—kite smulkintÄ… svogÅ«nÄ… ir apkepinkite iki taps permatomas. DÄ—kite pusÄ™ Äesnako tyrelÄ—s ir dar truputį pakepkite. DÄ—kite rozmarinÄ… ir žiupsnelį Å¡viežiai maltų pipirų.
4.
Šoninę supjaustykite kubeliais ir dėkite į keptuvę drauge su svogūnais. Maišydami apkepkite.
5.
Galiausiai į keptuvę dėkite kepenėles ir apkepinkite, jog šiek tiek apskrustų. Pilkite šlakelį brendžio ir dar truputį pakepkite. Teisingai iškepusios kepenėlės turėtų būti šiek tiek rausvos viduje.
6.
Pagardinkite druska, dar trupuÄiu pipirų, dÄ—kite jogurtÄ… ir supilkite vynÄ…. Dar Å¡iek tiek patroÅ¡kinkite, kol vynas nugaruos.
7.
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite kepenelėms truputį atvėsti. Tada sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki norimos konsistencijos.
Patarimai:
•
PaÅ¡tetÄ… labai tinka patiekti ant orkaitÄ—je paskrudintos duonos riekelių. Galite papuoÅ¡ti apkepintais Å¡alavijo lapeliais ar kitais mÄ—giamais žalumynais (pvz. Äiobreliais).