AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5 vienetai vištų blauzdelių
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (didesnės)
100 gramų ryžių (naudojau ilgagrūdžius plikytus, tinka ir kitokie)
1 vienetas svogūnų
60 gramų grietinėlės (arba grietinės)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 vienetai lauro lapų
3 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
ViÅ¡tienÄ… nuplauti, sudÄ—ti į puodÄ…, dÄ—ti nuluptÄ…, ketvirÄiais supjaustytÄ… svogÅ«nÄ…, lauro lapus, užpilti vandeniu.
2.
PuodÄ… užvirinti. Sumažinti kaitrÄ…, kad Å¡velniai virsnotų, pagardinti druska ir pipirais. Virti apie 40 minuÄių. IÅ¡imti blauzdeles, atidÄ—ti.
3.
Sultinį perkošti į švarų puodą. Svogūnus, lauro lapus išmesti.
4.
Bulves ir morką nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Ryžius kelis kartus perplauti. Vištieną nukaulinti, nuimti odeles, mėsą supjaustyti stambesniais gabalais.
5.
Sultinį užvirinti, sudÄ—ti daržoves, perplautus ryžius, viÅ¡tienÄ…. Virti apie 20 minuÄių.
6.
Supilti kambario temperatūros grietinėlę, pavirti ant mažos kaitros dar minutę. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais. Skanaus!