TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 01:31
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 vienetai vištų blauzdelių
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (didesnės)
100 gramų ryžių (naudojau ilgagrūdžius plikytus, tinka ir kitokie)
1 vienetas svogūnų
60 gramų grietinėlės (arba grietinės)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 vienetai lauro lapų
3 litrai vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną nuplauti, sudėti į puodą, dėti nuluptą, ketvirčiais supjaustytą svogūną, lauro lapus, užpilti vandeniu.

2.
Puodą užvirinti. Sumažinti kaitrą, kad švelniai virsnotų, pagardinti druska ir pipirais. Virti apie 40 minučių. Išimti blauzdeles, atidėti.

3.
Sultinį perkošti į švarų puodą. Svogūnus, lauro lapus išmesti.

4.
Bulves ir morką nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Ryžius kelis kartus perplauti. Vištieną nukaulinti, nuimti odeles, mėsą supjaustyti stambesniais gabalais.

5.
Sultinį užvirinti, sudėti daržoves, perplautus ryžius, vištieną. Virti apie 20 minučių.

6.
Supilti kambario temperatūros grietinėlę, pavirti ant mažos kaitros dar minutę. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais. Skanaus!




admin · 2020-08-25 21:00 · 405 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt