TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Morkų pyragas be glitimo - drėgnas ir labai skanus
Morkų pyragas be glitimo

Porcijų skaičius: 16

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų morkų (tarkuotų)
200 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų migdolų miltų
150 gramų ryžių miltai
100 gramų kokoso drožlių
150 gramų kokosų žiedų cukraus (arba rudojo cukraus)
65 gramai graikinių riešutų (smulkintų)
125 mililitrai kokosų pieno (galima keisti paprastu pienu arba grietinėle)
4 vienetai kiaušinių (didelių arba 5 mažų)
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelis apelsino žievelės (tarkuotos)
Glajui:
125 gramai cukraus pudros
2 šaukštai kokosų pieno

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 11x35 cm dydžio kekso kepimo formą.

2.
Dideliame dubenyje minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su kokosų žiedų cukrumi, kol cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno vis išplakdami. Supilkite kokosų pieną, vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakite. Atidėkite į šalį.

3.
Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskatą. Suberkite į plakinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

4.
Galiausiai įmaišykite tarkuotas (smulkia morkine tarka) morkas, kokosų drožles, smulkintus riešutus ir nutarkuotą apelsino žievelę taip, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.

5.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol keksas gražiai iškils ir bus iškepęs. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.

6.
Iškepusį pyragą apie pusę valandos vėsinkite kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti iki kambario temperatūros.

7.
Glaistui cukraus pudrą išplakite su kokosų pienu iki vientisos tekstūros. Glaistu apliekite atvėsusį pyragą.




admin · 2020-08-26 12:00 · 381 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt