AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų kiaulienos faršo
300 gramų kalakutienos faršo
300 gramų jautienos faršo
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
130 mililitrų pieno
3 riekelÄ—s batono
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas bulvių (vidutinio dydžio)
3 skiltelÄ—s Äesnako
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (maltai mėsa ar kitų mėgstamų prieskonių)
3/4 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Å¡iek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Batoną užpilame pienu ir pamirkome bent 15 min.
2.
Viename dubenyje sumaišome mėsą su prieskoniais.
3.
SvogÅ«nÄ… nulupame, susmulkiname. BulvÄ™ nuskutame, sutarkuojame smulkia tarka. ÄŒesnako skilteles nulupame, sutriname Äesnako spaustuku. SvogÅ«nÄ…, Äesnakus ir bulvÄ™ sumaiÅ¡ome su mÄ—sa.
4.
Batoną sutriname, sumaišome su mėsa.
5.
Iš 2/3 faršo masės suformuojame pailgą apskritimą, sudedame kiaušinius, uždedame likusį faršą ir išlyginame paviršių. Viename gale apskritimo galite įspausti razinas vietoje zuikio akių ir nosies. Zuikį dedame į aliejumi pateptą kepimo formą, uždengiame folija.
6.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min, tada nuimame foliją ir kepame dar 20-25 min, kol zuikis gražiai paruduoja. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!