AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų miltų
200 gramų cukraus
65 gramai aliejaus
15 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto
50 gramų kokoso drožlių
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų
2 šaukšteliai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė taps puri, šviesi ir tris kart padides. Plakant plona srovele supilkite aliejų, paplakite dar apie minutę, kad masės susijungtų. Dalimis suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite.
2.
Gautą masę supilkite į kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi) ir kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. (Manieji tortukai - 3 nestandartiniai, mažo skersmens ir aukšti). Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 3 dalis.
3.
Kremui grietinėlę išplakite ir padėkite į šaldytuvą.
4.
Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir padėkite į šaldytuvą. Tuomet abu kremus sumaišykite kartu.
5.
Vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis, bei nutarkuokite citrinos žievelę.
6.
Į tortinę su atsegamu šonu dėkite biskvitą, sulaistykite biskvitą, uždėkite 1/3 kremo. Uždenkite kitu biskvitu, šiek tiek paspauskite, sulaistykite ir vėl užtepkite kremu, uždėkite dar viena biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremu. Šiek tiek kremo pasilikite torto šonų aptepimui.
7.
Suteptą tortą dėkite keliom valandom į šaldytuvą, po to išimkite iš tortinės, aptepkite torto šonus kremu ir dekoruokite.