AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 litrai vandens
500 gramų žiedinių kopūstų
2 vienetai vištienos kulšelės
200 gramų grietinėlės
100 gramų pieno
100 gramų morkų
50 gramų svogūnų
50 gramų sviesto
pagal poreikį krapų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį krapų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkos ir svogūnai apkepinami puode (naudojau geitpuodį) ant šiek tiek aliejaus drauge su vištienos kulšelėmis, kol gražiai apskrunda.
2.
Dedamas sviestas, dar truputį pakepinama. Dedama saujelė smulkintų krapų.
3.
Viskas užpilama vandeniu ir verdama iki mÄ—sa atÅ¡oka nuo kaulų (greitpuodyje aukÅ¡toje temperatÅ«roje apie 10-15 min. arba paprastame puode apie 40-50 minuÄių).
4.
ViÅ¡tiena iÅ¡imama, o į puodÄ… sudedami smulkinti žiediniai kopÅ«stai. Verdama iki jie sukrenta (greitpuodyje aukÅ¡toje temperatÅ«roje verdu 15 minuÄių).
5.
Viska sutrinama elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Pilama grietinėlė bei pienas ir verdama dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.
6.
Patiekiant į kiekvieną dubenėlį pilama sriubos ir dedama smulkintos vištienos. Pašlakstoma alyvuogių aliejumi ir pabarstoma krapais.
Patarimai:
•
Å is receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įraÅ¡Ä… rasite Äia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite Äia.
•
Jeigu sriubos norite tirštesnės, vandens galite naudoti ir mažiau.