AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 180 gramų šokoladinių sausainių (su balto kremo įdaru, Oreo tipo)
180 gramų varškės 9% (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
125 gramai maskarponės sūrio
3 Å¡aukÅ¡tai pieno (arba trupuÄio jogurto, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius atsargiai atskirti, stengiantis, kad neperlūžtų. Patogiausia tą daryti peiliu - tarp sausainių, į kremą, atsargiai įsmeigti peilį (nebūtinai labai aštrų, būkite atsargūs - neįsipjaukite!), ir, juo judinant, atskirti sausainius. Jei vienas - kitas sausainius perlūžtų, nieko baisaus - juos galima bus panaudoti vidiniam sluoksniui ar pagrindui.
2.
Nuo kiekvieno sausainio atsargiai peiliu nubraukti kremÄ…. Ä® kremÄ… sudÄ—ti varÅ¡kÄ™, maskarponÄ™, pilti pienÄ… ir kruopÅ¡Äiai sutrinti Å¡akute į vientisÄ… masÄ™. Elektriniu trintuvu trinti nepatariame, nes masÄ— gana tirÅ¡ta ir bus nepatogu kremÄ… traukti iÅ¡ peiliukų tarpų.
3.
Į formą, kurioje ruošite tortuką, įkloti maistinę plėvelę. Dugną ir kraštus iškloti nesulūžusiais sausainiais, išorine puse į dugną (kaip parodyta nuotraukoje).
4.
Tepti varškės kremo, išlyginti paviršių, išdėlioti sluoksnį sausainių, vėl tepti kremo. Išdėlioti likusius sausainius. Sluoksnių kiekis priklausys nuo indo dyžio. Jeigu sudėjus paskutinį kremą šonuose lieka išlindusių kraštelių, juos galite atsargiai nupjauti ir panaudoti iškloti dugną (tiksliau viršų, bet tortą apvertus jis virs pagrindu :).
5.
Ant viršaus užlenkti maistinės plėvelės kraštus ir tortą dėti bent 3 valandoms (o geriau pernakt) į šaldytuvą.
6.
Atlankstyti plėvelę nuo viršaus. Ant viršaus uždėti lėkštę, apversti indą, kuriame ruošėte tortuką, aukštyn kojomis ir jį nuimti. Atsargiai nuimti plėvelę, pjaustyti ir skanauti!
Patarimai:
•
Pienas skirtas šiek tiek paskystinti kremą. Jeigu neturite, galite dėti šiek tiek jogurto (natūralaus, ne rūgštaus).
•
Papildomai kremo nesaldinome, saldumo užteko nuo sausainių pertepimo. KremÄ… ragaukite, jei norisi, galite papildomai pasaldinti cukraus pudra (paprasto cukraus geriau nenaudoti, nes gali jaustis grÅ«deliai), bet turÄ—kite omenyje, kad tortas saldumo įgaus ir nuo paÄių sausainių.
•
Tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.
•
Jei kremÄ… norite pagardinti uogomis ar vaisiais, pvz., konservuotais persikais ar braÅ¡kÄ—mis, į kremÄ… reikÄ—tų įdÄ—ti želatinos, kitaip jis nuo vaisių/uogų drÄ—gmÄ—s jis taps per skystas. Tuomet nurodytam kremo kiekiui 1 Å¡aukÅ¡telį želatinos iÅ¡brinkinkite Å¡altame piene (10 minuÄių), pakaitinkite garų vonelÄ—je, kol iÅ¡tirps, palikite atvÄ—sti ir įmaiÅ¡ykite į kremÄ….