TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nekeptas Zebriuko tortas su sausainiais bei varškės ir maskarponės kremu
Nekeptas tortas su varškės ir maskarponės kremu

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
180 gramų šokoladinių sausainių (su balto kremo įdaru, Oreo tipo)
180 gramų varškės 9% (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
125 gramai maskarponės sūrio
3 šaukštai pieno (arba trupučio jogurto, žr. patarimus)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius atsargiai atskirti, stengiantis, kad neperlūžtų. Patogiausia tą daryti peiliu - tarp sausainių, į kremą, atsargiai įsmeigti peilį (nebūtinai labai aštrų, būkite atsargūs - neįsipjaukite!), ir, juo judinant, atskirti sausainius. Jei vienas - kitas sausainius perlūžtų, nieko baisaus - juos galima bus panaudoti vidiniam sluoksniui ar pagrindui.

2.
Nuo kiekvieno sausainio atsargiai peiliu nubraukti kremą. Į kremą sudėti varškę, maskarponę, pilti pieną ir kruopščiai sutrinti šakute į vientisą masę. Elektriniu trintuvu trinti nepatariame, nes masė gana tiršta ir bus nepatogu kremą traukti iš peiliukų tarpų.

3.
Į formą, kurioje ruošite tortuką, įkloti maistinę plėvelę. Dugną ir kraštus iškloti nesulūžusiais sausainiais, išorine puse į dugną (kaip parodyta nuotraukoje).

4.
Tepti varškės kremo, išlyginti paviršių, išdėlioti sluoksnį sausainių, vėl tepti kremo. Išdėlioti likusius sausainius. Sluoksnių kiekis priklausys nuo indo dyžio. Jeigu sudėjus paskutinį kremą šonuose lieka išlindusių kraštelių, juos galite atsargiai nupjauti ir panaudoti iškloti dugną (tiksliau viršų, bet tortą apvertus jis virs pagrindu :).

5.
Ant viršaus užlenkti maistinės plėvelės kraštus ir tortą dėti bent 3 valandoms (o geriau pernakt) į šaldytuvą.

6.
Atlankstyti plėvelę nuo viršaus. Ant viršaus uždėti lėkštę, apversti indą, kuriame ruošėte tortuką, aukštyn kojomis ir jį nuimti. Atsargiai nuimti plėvelę, pjaustyti ir skanauti!


Patarimai:
•
Pienas skirtas šiek tiek paskystinti kremą. Jeigu neturite, galite dėti šiek tiek jogurto (natūralaus, ne rūgštaus).

•
Papildomai kremo nesaldinome, saldumo užteko nuo sausainių pertepimo. Kremą ragaukite, jei norisi, galite papildomai pasaldinti cukraus pudra (paprasto cukraus geriau nenaudoti, nes gali jaustis grūdeliai), bet turėkite omenyje, kad tortas saldumo įgaus ir nuo pačių sausainių.

•
Tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.

•
Jei kremą norite pagardinti uogomis ar vaisiais, pvz., konservuotais persikais ar braškėmis, į kremą reikėtų įdėti želatinos, kitaip jis nuo vaisių/uogų drėgmės jis taps per skystas. Tuomet nurodytam kremo kiekiui 1 šaukštelį želatinos išbrinkinkite šaltame piene (10 minučių), pakaitinkite garų vonelėje, kol ištirps, palikite atvėsti ir įmaišykite į kremą.




admin · 2020-08-31 21:00 · 412 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt