TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sūrio pyragas su graikišku jogurtu
Sūrio pyragas su graikišku jogurtu

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Viršui:
1 kilogramas graikiško jogurto (skaniausia su 9 ar 10 proc. riebumo)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų rudojo cukraus (arba paprasto)
2 vienetai žaliųjų citrinų
3 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba paprasto krakmolo)
1 šaukštelis vanilės esencijos
Pagrindui:
200 gramų sausainių
80 gramų sviesto
2 šaukštai rudojo cukraus (arba paprasto)
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sumalti su maisto smulkintuvu arba tiesiog mÄ—smale. Ä® trupinius dÄ—ti 2 Å¡aukÅ¡tus cukraus ir žiupsnelį druskos. SviestÄ… iÅ¡tirpdyti ir užpilti ant sausainių. Gerai iÅ¡maiÅ¡yti. MasÄ™ sudÄ—ti į torto formÄ… atsegamais Å¡onais, suspausti ir Å¡auti į iki 180 C laipsnių įkaitintÄ… orkaitÄ™ 5-10 minutÄ—ms – tiesiog kol pagrindas truputi sutvirtÄ—s ir apskrus.

2.
Kremui dideliame inde sumaišyti graikišką jogurtą su cukrumi ir vanilės esencija. Viską plakti tiesiog su rankiniu elektriniu trintuvu arba plaktuvu. Sudėti krakmolą, išplakti. Nutarkuoti žaliają citrinų odelės dalį ir kartu su abiejų žaliųjų citrinų sultimis supilti į kremą. Tuomet įmušti kiaušinius. Po kiekvieno - masę gerai išplakti.

3.
Kremą užpilti ant pakepusio pagrindo ir dėti į orkaitę 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 130 laipsnių ir pyragą kepti dar apie 50 minučių.

4.
Pyragas bus iškepęs tuomet, kai pats vidurys dar švelniai liuliuos, bet kraštai jau bus visiškai tvirti. Artėjant kepimo laiko pabaigai, patarčiau formą vis švelniai pajudinti, taip patikrinant vidurį, kad pyragas neperkeptų.

5.
Pyragui iškepus, peiliu atsargiai "apeiti" palei jo kraštą, kad šis atliptų nuo skardelės. Kitu atveju, pyragas gali suskilti, kadangi vėsdamas jis truputi susmenga.

6.
Prieš valgant palaikyti šaldytuve apie 4 valandas arba geriausia per naktį.


Patarimai:
•
Galima sausainių pagrindo ir nekepti, o tiesiog dėti į šaldiklį kokioms 20 minučių, tačiau man, jį truputi pakepus, jis pavyksta geriau: traškesnis ir nesumirkęs.



Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje



admin · 2020-09-02 03:00 · 386 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt