AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 150 g sviesto
120 g rudojo cukraus
3 kiaušinių
150 g grietinÄ—s (30 % riebumo)
4 šaukštų kavos
220 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui reikės:
100 g rudojo cukraus
100 g razinų
200 ml vandens
100 g graikinių riešutų
1 šaukšto cinamono
1 šaukšto maltos kavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Ä® dubenį dedame kambario temperatÅ«ros minkštÄ… sviestÄ…, jį išsukame su ruduoju cukrumi. 2. Mušame kiaušinius ir suverÄiame grietinÄ™. ViskÄ… gerai išplakame elektriniu plakikliu. 3. Ä® plakinį įpilame 4 šaukštus stiprios kavos ir išmaišome šaukštu (gali bÅ«ti ir karšta) – tinka ir ruošta aparatu, ir užplikyta puodelyje. 4. Miltus atskirame dubenyje gerai išmaišome su kepimo milteliais ir suberiame į dubenį su sviesto, cukraus ir kiaušinių mase, išmaišome šaukštu. 5. Ruošiame įdarÄ…: Razinas nuplauname, užpilame vandeniu ir pabrinkiname (aš palikau per naktį). Ä® dubenį beriame rudÄ…jį cukrų, pasmulkintus graikinius riešutus, kupinÄ… šaukštÄ… cinamono, šaukštÄ… maltos kavos bei pamirkytas razinas. ViskÄ… išmaišome šaukštu. 6. RenkamÄ—s apvaliÄ…, atsegamÄ… torto formÄ…. Jos dugnÄ… ištiesiame kepimo popieriumi, o kraštus patepame sviestu.Pilame pusÄ™ pyrago tešlos į formÄ… ir lengvai paskirstome tešlÄ… mentele ar šaukštu.Ant pirmojo tešlos sluoksnio tolygiai suberiame įdarÄ…. Pasiliekame šiek tiek cukraus, cinamono ir kavos mišinio įdaro dubenyje – juo pabarstysime pyrago viršÅ³.Ant įdaro suverÄiame likusiÄ… tešlÄ… ir vÄ—l lengvai paskirstome jÄ…, o viršÅ³ pabarstome įdaro dubenyje likusiu cukraus, cinamono ir kavos mišiniu. 7. Kepame 190°C temp. orkaitÄ—je apie 40 min.