AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 8 vienetai tortilijų (mažų)
600 gramų kiaulienos sprandinės
300 mililitrų nealkoholinio alaus (šviesaus)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų
3 skiltelÄ—s Äesnako
2 centimetrai imbiero
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
1 Å¡lakelis aliejaus
pagal skonį jalapenų (arba kito pipiro)
pagal skonį druskos
Salotoms:
pagal poreikį raudongūžių kopūstų
pagal poreikį konservuotų kukurūzų
pagal poreikį agurkų
pagal poreikį rausvųjų svogūnų
pagal poreikį laiÅ¡kinių Äesnakų
pagal poreikį mango vaisiaus (minkštimo, arba persiko, nebūtina)
Å¡iek tiek citrinų (sulÄių, nebÅ«tina)
šiek tiek jalapenų (nebūtina)
Å¡iek tiek druskos
šiek tiek cukraus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną perpjauti į 4 dalis.
2.
Mėsą supjaustyti stambiais gabalėliais, panašiai kaip šašlykams. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir gabaliukus apkepti iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
3.
ApkeptÄ… mÄ—sÄ… sudÄ—ti į puodÄ…. Ä® jį taip pat sudÄ—ti supjaustytÄ… svogÅ«nÄ…, Äesnako skilteles, salierÄ…, jalapenÄ…, imbierÄ…, suberti kuminÄ…, kalendrÄ…. Supilti alų, įberti druskos. Virti, nustaÄius nedidelÄ™ kaitrÄ…, apie 1,5-2 val, t.y. tol, kol mÄ—sa lengvai plÄ—Å¡ysis Å¡akute.
4.
Mėsą išimti į dubenį ir šiek tiek atvėsinti, tuomet suplėšyti.
5.
Likusį puode skystį su prieskoninÄ—mis daržovÄ—mis kaitinti, kol nugaruos dalis skysÄio (maždaug pusÄ—). Pertrinti trintuvu kartu su visomis daržovÄ—mis ir įmaiÅ¡yti plÄ—Å¡ytÄ… mÄ—sÄ….
6.
Salotoms kopÅ«stÄ… supjaustyti plonomis juostelÄ—mis. Galima įberti Å¡iek tiek druskos, cukraus, įspausti citrinos sulÄių. Pagniaužyti ir palikti keletui valandų marinuotis.
7.
AgurkÄ…, rausvÄ…jį svogÅ«nÄ…, mango minkÅ¡timÄ… supjaustyti nedideliais kubeliais. LaiÅ¡kinį ÄesnakÄ… susmulkinti.
8.
Supjaustytas daržoves, mango vaisių, kukurÅ«zus sudÄ—ti į dubenį, paskaninti druska, galima įdÄ—ti jalapeno, jeigu reikia įspausti dar Å¡iek tiek citrinos sulÄių ir iÅ¡maiÅ¡yti.
9.
Tortilijas pašildyti, dėti mėsą ir salotas.
Patarimai:
•
Verdant mėsą, geriau įberti mažiau druskos, negu atrodo, kad reikia, nes nugarinus sultinį, druska jausis žymiai labiau. Sudėjus plėšytą mėsą atgal į sultinį, galima įberti daugiau druskos, jeigu norisi.