AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
125 gramai miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (minkšto)
75 gramai cukraus
25 gramai jogurto, natūralaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų jogurto, natūralaus
100 gramų juodųjų serbentų (arba raudonųjų)
100 gramų cukraus
15 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakame su cukrumi iki purios masės. Plakdami po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakdami аpie 1 minutę.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu įmaišome į sviesto bei kiaušinių masę (maišome kuo trumpiau). Galiausiai įmaišome jogurtą.
3.
Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 10 х 30 cm dydžio). Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškepusiam keksui leidžiame visiškai atvėsti, o tada perpjauname į 3 lakštus.
4.
Kremui želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.
5.
Serbentus su 50 gr. cukraus pakaitiname puode virÅ¡ vidutinÄ—s ugnies, kol iÅ¡tirps cukrus ir serbentai iÅ¡leis truputį sulÄių (galima lengvai pamaigyti juos Å¡aukÅ¡tu). Ä® karÅ¡tus serbentus sudedame iÅ¡brinkusiÄ… želatinÄ… ir maiÅ¡ome, kol ji iÅ¡tirps. Serbentus atvÄ—siname ir sumaiÅ¡ome su jogurtu.
6.
Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo. Tada ją atsargiai įmaišome į jogurtą su serbentais. Turime gauti purią masę. Jei kremas atrodo skystokas, palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti.
7.
Ä® tÄ… paÄiÄ… 10 x 30 formÄ… klojame kepimo popierių. Dedame vienÄ… kekso lakÅ¡tÄ…, dedame pusÄ™ kremo. Tada dedame antrÄ… lakÅ¡tÄ…, ant jo - likusį kremÄ… ir uždengiame paskutiniu lakÅ¡tu.
8.
Padedame į Å¡aldytuvÄ… keletui valandų (o dar geriau - nakÄiai).
9.
Patiekdami keksÄ… galime pabarstyti cukraus pudra.