AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kilogramas miltų
400 gramų sviesto (šalto)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
1 šaukštas druskos
Įdarui:
600 gramų faršo (naudojau kiaulienos)
100 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas prieskonių mėsai (mėgstamų)
1 Å¡aukÅ¡telis garstyÄių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ä® miltus sutarkuojame Å¡altÄ… sviestÄ…. Tada tarp pirÅ¡tų sutriname, kad bÅ«tų smÄ—lio rupumo masÄ—. Tame paÄiame inde padarome duobutÄ™ ir sudedame druskÄ…, kiauÅ¡inius bei grietinÄ™. Gerai iÅ¡minkome. TeÅ¡la bus kiek kietoka, sunki minkyti. Dedame į Å¡aldytuvÄ… pastovÄ—ti.
2.
PasiruoÅ¡iame mÄ—sÄ… (galima naudoti ir kiaulienos sprandinÄ™, tik jÄ… reiktų smulkiai supjaustyti). Ä® farÅ¡Ä… labai smulkiai įpjaustome svogÅ«nÄ…, dedame garstyÄias (galima jų ir nedÄ—ti, bet suteikia gera skonį mÄ—sai). Ä®pilame apie 100 ml vandens ir pagardiname mÄ—gstamais prieskoniais (druska, pipirais, žolelÄ—mis).
3.
Formuojame kibinus - teÅ¡lÄ… daliname vienodo dydžio kamuoliukais. KiekvienÄ… koÄiojame į apskritimÄ…, į vidurį dedame įdaro, užspaudžiame kraÅ¡telius ir supiname kasyte.
4.
Dedame į skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tampa gražiai auksinės spalvos (man užtrunka apie 25 minutes). Skanaus!