AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų sviesto (šalto)
60 gramų cukraus
35 gramai graikiško jogurto
0.5 vieneto citrinų (nutarkuotos žievelės)
5 gramai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Morengui:
60 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
Pabarstymui:
100 gramų graikinių riešutų
Užtepimui:
120 gramų juodųjų serbentų uogienė (arba kitos rūgštesnės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą sukapoti, sudėti į dubenį, suberti cukrų, druską, kepimo miltelius, miltus ir įtarkuoti pusę citrinos žievelės. Sutrinti rankomis į trupinius. Tuomet įdėti jogurtą.
2.
Atskirti kiauÅ¡inių baltymus nuo trynių į atskirus indus. Trynius trumpai paplakti ir supilti į dubenį su trupiniais. Užminkyti teÅ¡lÄ…. ParuoÅ¡tÄ… teÅ¡lÄ… įvynioti į maistinÄ™ plÄ—velÄ™ ir padÄ—ti į Å¡aldytuvÄ… 20 minuÄių.
3.
Patiesti kepimo popierių, jį pabarstyti miltais ir iÅ¡ teÅ¡los iÅ¡koÄioti 24x24 cm dydžio staÄiakampį, tuomet jį įdÄ—ti į kvadratinÄ™ torto formÄ… ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatÅ«ros orkaitÄ™ 20 minuÄių iki kol gražiai apkeps.
4.
Į dubenį su kiaušinių baltymais suberti cukrų ir išplakti iki standumo.
5.
Sukapoti graikinius riešutus.
6.
Ant apkepto pyrago pado užtepti sluoksnį uogienės, tuomet uždėti išplaktus baltymus, o viršų pabarstyti graikiniais riešutais. Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
7.
Kai pyragas iškeps, leisti jam visiškai atvėsti formoje, o tik tada pjaustyti.