TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Trapios tešlos pyragas su uogiene ir morengo kepure
Trapios tešlos pyragas su uogiene ir morengo kepure

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų sviesto (šalto)
60 gramų cukraus
35 gramai graikiško jogurto
0.5 vieneto citrinų (nutarkuotos žievelės)
5 gramai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Morengui:
60 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
Pabarstymui:
100 gramų graikinių riešutų
Užtepimui:
120 gramų juodųjų serbentų uogienė (arba kitos rūgštesnės)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą sukapoti, sudėti į dubenį, suberti cukrų, druską, kepimo miltelius, miltus ir įtarkuoti pusę citrinos žievelės. Sutrinti rankomis į trupinius. Tuomet įdėti jogurtą.

2.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių į atskirus indus. Trynius trumpai paplakti ir supilti į dubenį su trupiniais. Užminkyti tešlą. Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 20 minučių.

3.
Patiesti kepimo popierių, jį pabarstyti miltais ir iš tešlos iškočioti 24x24 cm dydžio stačiakampį, tuomet jį įdėti į kvadratinę torto formą ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių iki kol gražiai apkeps.

4.
Į dubenį su kiaušinių baltymais suberti cukrų ir išplakti iki standumo.

5.
Sukapoti graikinius riešutus.

6.
Ant apkepto pyrago pado užtepti sluoksnį uogienės, tuomet uždėti išplaktus baltymus, o viršų pabarstyti graikiniais riešutais. Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.

7.
Kai pyragas iškeps, leisti jam visiškai atvėsti formoje, o tik tada pjaustyti.




admin · 2020-09-05 18:00 · 387 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt