AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų vištienos faršo (naudojau filė)
7 vienetai putpelės kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
5 šaukštai avižinių dribsnių
1 šaukštas džiovintų bazilikų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį Äesnako (arba Äesnako miltelių)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek petražolių (smulkintų)
Å¡iek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsnius susmulkinkite smulkintuvu (ne labai smulkiai). Susmulkinkite svogūną.
2.
Ä® dubenį dÄ—kite farÅ¡Ä…, avižinius dribsnius, svogÅ«nÄ…, įmuÅ¡kite kiauÅ¡inį, berkite druskos, pipirų, Äesnako miltelių, bazilikų ir viskÄ… gerai iÅ¡minkykite iki vientisos masÄ—s.
3.
Vištienos faršą padalinkite į 7 dalis. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite kotletuką, sudėkite į aliejumi suteptą kepimo indą ir padarykite "lizdelius" (įspauskite duobutes maža stikline).
4.
"Lizdelius" kepkite iki 180 C laipsnių temperatÅ«ros įkaitintoje orkaitÄ—je 15 minuÄių. Tada iÅ¡imkite iÅ¡ orkaitÄ—s ir į kiekvieno "lizdelio" vidurį dÄ—kite tarkuoto sÅ«rio, įmuÅ¡kite putpelÄ—s kiauÅ¡inį ir kepkite dar 10 - 15 minuÄių, iki norimo kiauÅ¡inio iÅ¡kepimo.
5.
Iškepusius kotletukus papuoškite smulkintais žalumynais, patiekite šiltus.