AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų grietinės
400 gramų cukraus
40 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ä® karÅ¡Äiui atsparų indÄ… sudedame grietinÄ™ ir cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, nuolat maiÅ¡ant.
2.
Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį ir sutirštės (tai įvyks po 60-70 min.), išjungiame viryklę, dedame sviestą ir gerai išmaišome.
3.
GautÄ… masÄ™ supilame į saldainių formeles ar folija iÅ¡klotÄ… skardÄ… (naudojau staÄiakampÄ™ 26 x 19 cm) ir paliekame Å¡aldytuve, kol sukietÄ—s. Po to aÅ¡triu peiliu supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
4.
Saldainius laikome šaldytuve, nes ilgai pastovėję jie suminkštėja.
Patarimai:
•
Sunkoka buvo atplėšti foliją nuo saldainių masės, tai jeigu turite silikoninę kepimo formą, geriau saldainių masę dėkite į ją, bus lengviau išimti.