INGREDIENTAI: 250 g miltų
125 g sviesto
1 kiaušinio
Druskos
Įdarui :
250 š lašišos, šaltai rūkytos
1 pundelio špinatų
250g rikotos sūrio
1 poro( baltos dalies)
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
100 ml grietinėlės
Prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai. Sukapokite miltus su sviestu ,kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę ir atšaldykite . Paruoškite įdarą. Špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką dėkite apkepti 5 minutėms. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoštą tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo indą , ant viršaus sudėkite špinatų masę ir lašišos gabaliukus. Kiaušinį išplakite su grietinėle ir rikota sūriu. Paruošta mase apipilkite viską ir pašaukite į 160°C orkaitę 30 minučių. Skanaus