INGREDIENTAI: Pagrindui:
100 gramų sausainių
60 gramų sviesto
Kremui:
250 gramų varškės (neriebios)
250 gramų kreminio sūrio ("Philadelphia" tipo)
200 gramų konservuotų persikų (1 puselė kremui, 2 - papuošimui)
100 gramų cukraus
0.5 vieneto citrinų (reikės žievelės ir sulčių)
15 gramų vanilinio cukraus
8 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti, su tirpintu sviestu sudėti į elektrinį trintuvą ir viską gerai sutrinti. Torto formą (naudojau 18 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, suberti sausainių-sviesto mąsę, išlyginti, paspausti ir padėti į šaldytuvą.
2.
Įdarui želatiną užmerkti ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų. Tada pakaitinti garų vonelėje, kad visiškai ištirptų ir palikti atvėsti.
3.
Varškę išsukti su cukrumi ir vanile, sudėti kreminį sūrį, nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltoną dalį) ir išspaustas citrinos sultis, įmaišyti atvėsintą želatiną. 1 persiko puselę smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į varškės-sūrio masę.
4.
Supilti masę į formą ir dėti į šaldytuvą sustingti. Sustingus išimti iš formos ir puošti likusiais supjaustytais persikais.