INGREDIENTAI: 236 mililitrai pasukų (arba kefyro, rūgpienio)
155 gramai miltų
2 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai sviesto (tirpinto ir atvėsinto)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius ir viską persijokite.
2.
Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir pasukas. Sudėkite sutarkuotus obuolius ir išmaišykite. Plakinį supilkite į miltus ir maišykite atsargiai tik tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni ir guminiai. Palikite tešlą pastovėti 15-20 min.
3.
Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišykite, o kabinkite iš eilės ir dėkite į keptuvę.