TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kvapniųjų moliūgų sriuba
Kvapniųjų moliūgų sriuba



INGREDIENTAI:
1,5 kg kvapniojo moliūgo (vienas vidutinio dydžio arba du mažesni)
1 svogūnas
4 stiklinės vištienos sultinio
2 šaukštai rudojo cukraus
Žiupsnelis Druskos
Žiupsnelis malto muskato
Žiupsnelis malto cinamono
0,5 šaukšto šviežio tarkuoto imbiero
Grietinėlės pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Kvapnusis moliūgas angliškai vadinamas butternut squash. Tai pailgas vazos/butelio formos moliūgas. Moliūgą nulupti, perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir supjaustyti maždaug 1 cm kūbeliais. Svogūną smulkiai supjaustyti. Didelėje keptuvėje plačiu storu dugnu ištirpinti sviestą, suberti pjaustytą moliūgą, svogūną, cukrų ir truputį druskos. Kepinti, laikas nuo laiko pamaišant, kol moliūgo gabalėliai suminkštės ir lengvai apskrus iš visų pusių. Keptuvės turinį perkelti į didelį puodą. Supilti sultinį. Viską užvirinti, sumažinti ugnį ir virti, kol moliūgai taps visiškai minkšti ir lengvai trinsis šakute. Puodą nukelti nuo ugnies, sriubą sutrinti rankiniu blenderiu. Suberti prieskonius: cinamoną, muskatą ir imbierą. Paragauti ar netrūksta druskos. Įpilti grietinėlės, viską išmaišyti ir vėl pakaitinti, bet neužvirinti. Į stalą tiekti karštą su ant sviesto pakepintos baltos duonos skrebučiais. Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!




admin · 2020-09-11 15:00 · 408 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt