INGREDIENTAI: 5 kilogramai kiaulienos sprandinės (2 gabalų)
200 gramų druskos
120 gramų džino (arba kito stipraus alkoholio)
2 galvos česnako
2 šaukštai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą užpilti džinu, įtrinti cukrumi, smulkiai kapotu česnaku, pipirais bei čiobreliais. Palikti 12 valandų. Alkoholis vytintant reikalingas, bes nužudo visas negeras bakterijas, po vytinimo alkoholio iš esmės nelieka. O cukrus duoda mėsai raudonumą.
2.
Tada mėsą įtrinti druska ir 5 paras palaikyti šaltai, kiekvieną dieną vis apverčiant. Po to nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti, pabarstyti pipirais, susukti į marlę ir kabinti vytintis virš viryklės arba pečiuko. Vytinti apie 3 savaites.