INGREDIENTAI: 400 mililitrų pieno
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Puode sviestą, pieną ir cukrų kaitinti ant silpnos ugnies, vis pamaišant mediniu šaukštu. Kai sviestas visiškai ištirpsta ir pienas pradeda virti, suberti persijotus miltus ir, nuėmus nuo ugnies, maišyti iki vientisos masės. Tešla turi "sušokti" į gumulą. Jei matote, kad dar per skysta, grąžinkite ant nedidelės ugnies ir toliau kaitinant maišykite, kol sušoks. Palikti atvėsti 5 - 10 minučių.
2.
Į atvėsusią tešlą po vieną įmaišyti kiaušinius, labai gerai šaukštu arba mikseriu išsukant po kiekvieno. Tešla neturi būti skysta.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį ir suformuoti sausainiukus.
4.
Kepimo formą dėti į iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 minučių.
Patarimai:
•
Tikslus tešlai reikalingas kiaušinių kiekis labai priklausys nuo kiaušinių dydžio. Geriausia darykite taip - kiaušinius lengvai paplakite atskirame dubenėlyje (tie kad trynys ir baltymas susijungtų) ir šio plakinio į tešlą per kelis kartus pilkite tiek, kad tešla taptų žvilgi, tačiau laikytų formą, nesuskystėtų.