INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų lašišos filė
100 gramų ryžių
100 gramų puskiečio sūrio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustome kubeliais.
2.
Į dubenį beriame miltus, druską, dedame pjaustyta sviestą ir triname tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmušame kiaušinį, išmaišome. Iš tešlos suformuojame rutulį. Padaliname (1/3 ir 2/3), įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
3.
Įdarui išverdame ryžius. Paliekame atvėsti.
4.
Svogūną supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepiname keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos.
5.
Lašišą supjaustome nedideliais kubeliais. Stambia tarka sutarkuojame sūrį. Česnaką smulkiai supjaustome.
6.
Dubenyje sumaišome atvėsintus ryžius, žuvį, sūrį, keptus svogūnus, česnaką. Įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir gerai permaišome.
7.
2/3 tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą (24 cm skersmens), suformuojame bortelius. Tešlą subadome šakute. Dedame įdarą ir išlyginame. Iškočiojame likusį gabalą tešlos ir dedame ant įdaro. Sujungiame su borteliais. Tešlos viršuje įpjauname kryžiuką, kad būtų kur išeiti garui.
8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.