INGREDIENTAI: Tešlai:
180 gramų miltų
80 gramų cukraus
60 gramų sviesto
50 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilės aromato
Įdarui:
60 gramų cukraus
2 šaukštai sviesto (minkšto)
2 šaukšteliai cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai minkštą kambario temperatūros sviestą, sūrį, kiaušinio trynį, cukrų ir vanilę gerai išsukti, po to suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą.
2.
Ant stalo patiesti maistinę plėvelę, uždėti tešlą ir su plastmasiniu arba silikoniniu kočėlu iš jos iškočioti maždaug 34x23 centimetrų stačiakampį. Jei neturite tokio kočėlo, ant tešlos irgi uždėkite maistinę plėvelę ir kočiokite.
3.
Įdarui sviestą, cukrų, cinamoną gerai išmaišyti, užtepti tolygiai ant tešlos ir plėvelės pagalba suvynioti.
4.
Dėti į šaldymo kamerą 30 - 35 minutėms, arba į šaldytuvą 2 valandoms. Atšalusį vyniotinį supjaustyti į maždaug 7 milimetrų storio griežinėlius.
5.
Sudėti sausainius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje 7 - 10 minučių.