INGREDIENTAI: šiek tiek šparaginių pupelių
šiek tiek česnako
šiek tiek pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek kalendros (grūdelių)
šiek tiek lauro lapų
Marinatui:
600 mililitrų vandens
180 gramų cukraus
150 mililitrų acto 9%
1.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nupjaustome pupelių galus. Dedame į verdantį vandenį ir 2-3 min. paverdame. Į sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame pupeles.
2.
Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias minutes paverdame. Užpilame marinatą ant pupelių. Palaikome 10 min. Nupilame atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant pupelių ir sandariai užsukame. Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!