INGREDIENTAI: 1 a. š. kepimo miltelių
50 g sviesto
2 kiaušinių
100 g cukraus
400 g miltų
100 ml ananasų sirupo
100 ml grietinėlės 35%
300 g datulių be kauliukų
50 g cukraus (karamelei)
2 v. š. medaus (karamelei)
PARUOŠIMO BŪDAS:
2 kiaušinių trynius išsukti su cukrumi. Įpilti lydytą sviestą ir išmaišyti į kiaušinių plakinį. Įdėti persijotus miltus (juose išmaišyti kepimo miltelius) ir išmaišyti. Įpilti ananasų sirupą ir gerai išmaišyti. Išplakti kiaušinių trynius ir atsargiai įsukti į tešlą. Įkaitinti orkaitę. Tešlą įpilti į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepti 200C temp. apie 25 min. Ar iškepė patikrinkite mediniu smeigtuku – jei sausas smeigtukas, vadinasi jau iškepė. Karamelė: Užvirti ananasų sirupą. Atskiroje keptuvėje kepti cukrų iki norimos spalvos. Skystą sukrų įpilti į ananasų sirupą. Įpilti grietinėlę ir pavirinti. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti 2 šaukštus medaus. Ant iškepto pyrago uždėti datules maždaug taip, kad vėliau supjausčius pyragaičiais, datulė kiekviename jų būtų per vidurį. Ant viršaus pyrago su dalulėmis užpilti padarytą karamelę. Kepti orkaitėjes apie 20 min. 170°C. temp. Kai pravės supjaustyti kvadratėliais, kad datulė būtų kiekvieno pyragaičio viduryje. Kai pyragaičiai atvės. Tada juos perpjauti per vidurį ir sutepti 30% ar riebesne grietine, ar norima uogiene (tinka persikų džemas). Ant grietinės galima užberti riešutų. Suteptų pyragaičių šonus apdėti trupiniais (kokoso drožlėm, šokolado drožlėm... kuo turite ar norite). Ant pačių pyragaičių galima užberti ir smulkintų riešutų. Nepaprastai saldu, bet gardu!