INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (mažų)
200 mililitrų pieno (apytikriai)
90 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių (didelio)
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas nuplauti, nusausinti, sutarkuoti smulkia burokine tarka.
2.
Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, krapus, miltus. Viską gerai išmaišyti. Po truputį pilti pieną ir maišyti tešlą. Tešla turi išeiti skystoka, panaši kaip lietiniams.
3.
Keptuvę įkaitinti, sutepti aliejumi. Vienam blynui pilti samtį tešlos. Kepti kaip įprastus lietinius blynus iš abiejų pusių, apversti, kai viena pusė apkeps.
4.
Patiekti su grietine (aš į jį įspaudžiau česnako, pagardinau pipirais) ar padažu, arba įdaryti norimu įdaru.