INGREDIENTAI: 200 gramų varškės (naudojau šlapią, smulkią varškę)
3 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
3 šaukštai grietinės
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (ar vanilės ekstrakto)
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į vieną dubenį sudedame varškę, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir įmušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome šakute. Tada sudedame grietinę, išmaišome.
2.
Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.
3.
Miltus po truputį įmaišome į varškės masę. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje 10-15 minučių.
4.
Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, įkaitiname ant vidutinės ugnies. Pilame po maždaug 1,5 šaukšto tešlos vienam blynui ir kepame, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius ir skanaujame!