INGREDIENTAI: 140 gramų sviesto
210 gramų cukraus
200 mililitrų kefyro
3 vienetai kiaušinių
300 gramų miltų
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 saujelės juodųjų serbentų
1 šaukštas miltų
1 žiupsnelis cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Uogas nuplauti ir nusausinti, o atšildytas gerai nuvarvinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti tirpintą ir atvėsintą sviestą, kefyrą, pabaigoje miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Serbentus apvolioti šaukšte miltų ir įmaišyti į tešlą.
2.
Į keksiukų formą dėti popierines formeles, beveik iki viršaus pripildyti tešlos ir kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Atvėsinti ant grotelių, apibarstyti miltiniu cukrumi. Skanaus!