INGREDIENTAI: 6 porcijos:
2 suspaustos bet nesmulkintos česnako skiltelės,
90ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
3 ančiuviai, nuvalyti ir smulkiai supjaustyti,
4 lapeliai šviežių susmulkintų metų,
3 ryšulėliai šviežiai kapotų petražolių lapų,
500g spagečių,
1 valgomasis šaukštas marinuoto kapario,
nuplauti 12 juodųjų alyvuogių, kauliukus išimti, stambiai supjaustyti.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnaką 2-3 minutes, kol pageltonuos. Česnako skilteles išimkite. Sudėkite ančiuvius ir kepinkite juos apie 5 minutes, trindami juos šakute, kad jie išsileistų aliejuje. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite mėtas bei petražoles. Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir įdėkite juos į padažą. Pabarstykite kapariais ir alyvuogėmis, gerai išmaišykite ir patiekite karštus. Makaronų patiekalas paruoštas!