INGREDIENTAI: Pagrindui:
180 gramų sausainių
70 gramų sviesto
Įdarui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
4 vienetai kiaušinių trynių
80 mililitrų citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sumalame iki trupinių ir sumaišome su ištirpintu sviestu.
2.
Dedame juos į apvalią formą (naudojau 25 cm skersmens) ir prispaudžiame, rankomis formuodami pagrindą su truputį pakeltais krašteliais. Kepame apie 6 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad pagrindas truputį sutvirtėtų. Išėmus iš orkaitės paliekame atvėsti.
3.
Atskirame inde sumaišome kondensuotą pieną, citrinos sultis, sutarkuotą citrinos žievelę ir išplaktus šluotele kiaušinių trynius.
4.
Citrininį įdarą supilame į atvėsusį sausainių padą ir kepame dar apie 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Išėmus iš orkaitės paliekame pyragą porai valandų atvėsti, jog įdaras sutvirtėtų. Skanaus!