INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištienos šlaunelių mėsos
200 gramų perlinių kruopų
3 vienetai morkų (apytikriai)
2 vienetai svogūnų (apytikriai)
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Perlines kruopas 10 min. apviriau pasūdytame vandenyje. Galima ir brinkinti.
2.
Vištienos šlaunelių mėsą pagardinau prieskoniais.
3.
Morkas sutarkavau, svogūnus smulkiai supjausčiau ir viską pakepinau keptuvėje su trupučiu aliejaus.
4.
Į kepimo indą sudėjau pakepintas daržoves, subėriau apvirtas perlines kruopas ir truputį viską pamaišiau. Ant viršaus išdėliojau paruoštą vištieną, įpyliau vandens tiek, kad apsemtų kruopas. Pagardinau persilado prieskoniais.
5.
Kepiau iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Jei perlinių kruopų neapvirsite, kepkite 1 val.