INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto
90 gramų avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
60 gramų kokoso drožlių
2 šaukštai vandens (verdančio)
1 šaukštas medaus
1.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukrų, avižinius dribsnius, miltus, druską ir kokoso drožles išmaišyti.
2.
Sviestą ištirpinti su medumi. Sodą užpilti karštu vandeniu ir išmaišyti su sviestu.
3.
Sviestą užpilti ant sausų ingredientų. Išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti kamuoliukus, juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant gana didelius tarpus, kad turėtų kur plėstis, nes kepdami jie suplokštėja ir išsiplečia į šonus. Kamuoliukus švelniai paspausti, kad būtų truputį plokštesni (kepdami jie dar "išplauks" į kraštus, todėl stipriai spausti nereikia).
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol švelniai paskrus. Palikti atvėsti ant skardos.