TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Obuolienė su cinamonu ir vanile
Obuolienė



INGREDIENTAI:
3 kilogramai obuolių (gryno svorio, nuluptų ir be sėklų)
1 kilogramas cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į didelį puodą suberkite kubeliais supjaustytus obuolius, įpilkite kokius 50-100 ml vandens, užberkite cukrumi ir virkite ant nedidelės ugnies vis pamaišydami iki obuoliai suminkštės ir obuolienė sutirštės iki norimos konsistencijos. Aš mėgstų jausti obuolienėje gabalėlius, bet jeigu norite džemiškos obuolienės, galite ją sutrinti elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu).

2.
Baigiant virti suberkite cinamoną, vanilinį cukrų, gerai išmaišykite ir dar kartą užkaitinkite.

3.
Karštą obuolienę supilkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais, švariais dangteliais.

4.
Palikite atvėsti, o tada neškite į rūsį ar sandėliuką. Skanaus!




admin · 2020-09-26 00:00 · 410 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt