INGREDIENTAI: 3 kilogramai obuolių (gryno svorio, nuluptų ir be sėklų)
1 kilogramas cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į didelį puodą suberkite kubeliais supjaustytus obuolius, įpilkite kokius 50-100 ml vandens, užberkite cukrumi ir virkite ant nedidelės ugnies vis pamaišydami iki obuoliai suminkštės ir obuolienė sutirštės iki norimos konsistencijos. Aš mėgstų jausti obuolienėje gabalėlius, bet jeigu norite džemiškos obuolienės, galite ją sutrinti elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu).
2.
Baigiant virti suberkite cinamoną, vanilinį cukrų, gerai išmaišykite ir dar kartą užkaitinkite.
3.
Karštą obuolienę supilkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais, švariais dangteliais.
4.
Palikite atvėsti, o tada neškite į rūsį ar sandėliuką. Skanaus!